Брайън Сингър, режисирал "Супермен се завръща" и няколко "X-Мен" филма, беше обвинен официално в четвъртък за сексуално насилие над 17-годишно момче, случило се преди повече от десетилетие.

Обвинението идва само няколко дни, след като Сингър бе уволнен по средата на снимките на биографичния филм за "Куийн" "Бохемска рапсодия", по не съвсем ясни причини. Според продуцентите режисьорът е изчезнал от снимачната площадка без обяснение, а според Сингър – от "Фокс" не са му позволили да се погрижи за семеен здравословен проблем. А според други източници режисьорът е хвърлил предмет (неясно какъв) по актьора Рами Малек, изпълняващ ролята на Фреди Меркюри. Едно е сигурно, в настоящата атмосфера на тежка нетърпимост към сексуалния тормоз „Фокс“ извадиха голям късмет да се отърват от Сингър, точно преди избухването на поредния скандал. Ако наистина е просто късмет…

В иска си Сезар Санчес-Гузман твърди, че срещнал Сингър за първи път на парти през 2003 г. на яхта в Сиатъл. Режисьорът му предложил да го разведе из яхтата и докато му показвал спалнята, поискал да правят секс. Гузман отказал, след което бил блъснат на леглото и изнасилен.

"По-късно Брайън Сингър говорил със Сезар и му казал, че като холивудски продуцент може да му помогне за кариера в киното, ако обещае да мълчи за "инцидента" – гласи оплакването, подадено в четвъртък в съд в окръг Кинг, Вашингтон. – Той казал на Сезар, че ако се оплаче, никой няма да му повярва – и че би могъл да наеме хора, способни да съсипят репутацията му."

Представител на Сингър обяви, че той "категорично отрича тези твърдения и ще се защитава енергично, а след като спечели, сам ще заведе дело за злепоставяне".

През 2014-а друг мъж, Майкъл Игън, обвини Сингър в упояване и изнасилване, случило се през 1999 г., когато е бил непълнолетен. По-късно, неизвестно защо, обвинението бе оттеглено.

Междувременно ирландският актьор Гейбриъл Бърн разказа, че снимките на „Обичайните заподозрени“ през 1994 г. били прекратени за два дни, след като един от по-младите актьори се оплакал от сексуален тормоз от страна на Кевин Спейси.

"Тогава не го приехме много сериозно, шегувахме се – "Спейси си е такъв" Сега разбирам,  че в поведението му имаше елемент на абсолютна злоупотреба с власт, както при Уайнстийн", разказва Бърн пред "Сънди Таймс".

Режисьор на "Обичайните заподозрени" беше Брайън Сингър, а за ролята си във филма Кевин Спейси спечели "Оскар".

Източник Площад Славейков