Кристиано Роналдо никога не е бил сред най-скромните в елита на футбола и това се потвърди в първото интервю на португалеца, след като получи петата си "Златна топка" за №1 в Европа за годината.

Асът на "Реал" (Мадрид) се изравни с Лео Меси, а тази година церемонията надмина всички предхождащи - отличието бе връчено на Айфеловата кула, която заблестя в чест на №7.

"Аз съм най-добрият футболист в историята - рече и отсече Кистиано пред "Франс футбол". - И в добрите, и в лошите ми моменти. Уважавам избора на всеки, но никога не съм виждал някой, който да е по-добър от мен. Винаги съм го мислел. Няма футболист, който да прави нещата, които аз мога. Няма по-завършен играч от мен. 

Играя добре и с двата крака, бърз съм, силен, добър съм в играта с глава, вкарвам голове, правя асистенции. Има хора, които предпочитат Неймар или Меси. Аз обаче ще ви кажа, че няма по-завършен от мен. 

Никой не е печелил толкова индивидуални трофеи, колкото имам аз. И не говоря само за "Златната топка". Това казва достатъчно. Това не е само резултат от работата ми във фитнеса, както някои си мислят. Това е комбинация от много неща."

Роналдо прави паралел между себе си и двама от най-великите спортисти на XXI век - боксьорът Флойд Мейуедър и баскетболистът Леброн Джеймс:

"Легенди като Флойд Мейуедър и Леброн Джеймс не са достигнали до тяхното перфектно ниво само с късмет. Има много други фактори. За да бъдеш на върха и да останеш там, трябва да имаш повече талант от останалите."

Голмайстор №1 в историята на "Реал" говори и за конкуренцията с Лео Меси в анкетата за "Златната топка".

"Спечелих "Златната топка" преди Меси, след това той ми я отне и я спечели четири пъти поред. Няма да крия, че бях тъжен и ядосан, разкри душевните си терзания Кристиано. - Ходех на церемониите и не печелех нищо. От тази гледна точка бях дори демотивиран. Нямах желание да присъствам. Нямах интерес да бъда там само заради снимката. След това малко по малко, благодарение на близките ми, си казах, че в живота има начало и край. И във футбола се броят успехите в края, не в началото. Имах търпение и след това спечелих още четири "Златни топки".

Роналдо вярва, че може да спечели още пъти най-високото индивидуално отличие във футбола. И смело призовава конкуренцията с Меси да продължи. Именно тя е помогнала най-много на португалеца да се развива и да не спира да бележи голове, като по този начин печели и трофеи.