"Аз имам всичко - осигурен съм финансово, имам дом топъл, имам приятели и това-онова, но не можеш да реализираш мечти, които си имал някога...

Аз прости мечти съм си имал: да си ходя на морето всяка година, да си свиркам с уста. И като дойде есента, взимаме една чанта: "Хайде, Марийче, да видим света".

Това призна пред Нова тв Стефан Данаилов в деня на 75-ия си рожден ден.

"Нивгаш не съм мечтал за Холивуд, скъпи деца. Винаги съм знаел къде е нивото на летвата, която мога да прескоча. Но и по наше време нямахме информация за Оскари – какво е, що е тоя лъскоч", каза актьорът и бивш преподавател, депутат и министър.

Гледайки назад, Данаилов не би "сменил нито професия, нито поведение – нищо".

Той призна, че само след дни синът му се жени в САЩ, но нямал желание да ходи там.

"И да не беше далече, и да можех да ходя и да виждам, пак нямаше да отида."

Написал му писмо и му го пратил.

Той обаче каза с усмивка, че се притеснява, че Владимир "не знае къде да си тури ръцете".

"Абе почна да замязва на мен като характер. Щото по едно време беше много... Не го харесвах никак. Сега е съвсем друго", обяви Мастъра.

Актьорът днес промотира и автобиографията си "Романът на моя живот".

Казва, че най-тежият му период е бил, когато 7 дни чакал резултатите от биопсията (от лимфом, б.р.). Тогава си мислиш най-прости неща, спомни си той.

"Викам си: сега гледай какво ме наказа пък Тоя отгоре. Да не мога да ходя – аз сам не мога да отида в заведение, щото ще се спъна и не мога да стана. Аз сега мога да искам да отида на една кръчма, ок - ще звънна един телефон, ще дойдат приятели. Ама, като отида в кръчмата пък, не мога да пия повече, защото краката не ме държат."

Политиката като любовница

"Политиката не е за всеки – това, което съм се старал в тези политически години, е да не правя издънки в тая посока - да не говоря глупости."

Ламбо се надсмива на хора, които са изкарали един месец в парламента и сядат в тв студиото с думите "Аз, като политик..."

А относно БСП няма да се откаже:

"Аз ще изкарам още, щото съм поел ангажимент. Аз искам наистина от сърце да помогна на партията си и на Корнелия Нинова. Защото аз знам защо съм в тази партия. Аз съм, защото вярвам в това, което искам да се случи – защото наистина вярвам в това, че сме социална партия, колкото и да ни твърдят, че не сме социална партия... И животът да бъде наистина по-добър."

По повод това дали го ядосва политиката той каза:

"То е страшно, бе – като любовница! От време на време се опитваше да ми избяга, но аз я държа, де – любовницата. С нея ще си умра."

Той с усмивка каза, че никога в реална ситуация не е използвал към жена фразата "Ти знаеш ли, че имаш страшни очи!"