"Славия" и "Левски" направиха сиво 1:1 в столично дерби от 20-ия кръг на Първа лига. Това бе последният рунд за есенния полусезон, а в средата на идната седмица се играят четвъртфиналите за Купата на България. След което родният футбол излиза в зимна ваканция.

Тази вечер "сините" играха много слабо и разочароваха привържениците си, още повече при оживлението напоследък след убедителните победи над "Дунав" (Русе) и "Пирин" (Благоевград).

А днешният ден бе доста емоционален за немалка част от сектор "Б". Двубоят на стадион "Васил Левски" започна с минута мълчание в памет на Николай Нинов-Тубата, популярен привърженик на "Левски". 

Часове преди мача "Славия" - "Левски" беше погребението на Нинов, починал внезапно по-рано този месец. Той бе изпратен от почти толкова хора, колкото имаше на националния стадион за най-старото столично дерби.

"Левски" поведе с попадение на Серджиу Буш в 17-ата минута след грешка в "бялата" отбрана. Вместо обаче да затвърди аванса си и да реши двубоя, "Левски" продължи да играе доста предпазливо.

"Славия" пък се възползва от поканата и пое инициативата след почивката. Игралият и на "Герена" Галин Иванов пропусна от чиста позиция в 75-ата минута.

"Белите" все пак успяха да изравнят и това стана напълно заслужено, макар и голмайсторът да е изненадващ - 18-годишният защитник Андреа Христов. Той бе точен с прострелващ удар в 83-тата.

Така "Славия" прекъсна серия на "Левски" от три поредни победи и пет срещи, в които тимът на Делио Роси не бе допускал гол.

По-рано днес "Ботев" (Пловдив) би "Етър" с 3:0, а вчера "Септември" се наложи с 2:1 над "Черно море". Останалите мачове от кръга са в неделя и понеделник.