"Лудогорец" ще докара в България поредно голямо име във футбола - италианският "Милан". Двата отбора излизат един срещу друг на 1/16-финалите в турнира Лига Европа. Това отреди тегленият днес в Нион жребий.

Мачовете са на 15-и и 22 февруари 2018 г. Шампионът ни е домакин в първата среща, а във втората ще гостува на един от най-великите стадиони в света - "Сан Сиро". Двубоят на българска земя ще е на "Лудогорец арена", поне това обяви Кирил Домусчиев във фейсбук.

Веднага след жребия по форуми и социални мрежи тръгнаха спекулации, че срещата може да се играе на ст. "Васил Левски" предвид огромния интерес към съперника.

Любопитно е, че двойката "Лудогорец" - "Милан" бе една от последните на церемонията. Така като възможни съперници на "орлите" се очертаха "росонерите", "Арсенал", "Лацио" и "Спортинг" (Лисабон).

В миналото 7-кратният европейски шампион е отстранявал в евротурнирите "Левски", ЦСКА и "Академик" (София). През 1976 г. "студентите" победжават "червено-черните" с 4:3 в столицата, а в реванша губят с 0:2. Това е единствената победа на наш тим над миланския гранд.

През пролетта на тази година "Милан" окончателно стана собственост на китайски инвестиционен фонд, начело на който е един от най-богатите азиатци - Йонхонг Ли. За 99,93 процента от акциите на клуба бяха платени 740 милиона евро.

Лятото "Милан" пръсна много пари за селекция, но за момента върви зле в "калчото" - седми е. Наскоро бе сменен треньорът Винченцо Монтела - вместо него бе предпочетен прочутият Дженаро Гатузо.

 

С бившия халф начело "росонерите" със сигурност ще опитат да спечелят турнира, за да си осигурят участие в Шампионската лига догодина. Това ще стане по-лесно чрез Лига Европа, отколкото от Серия "А".

Вижте двойките:

"Борусия" (Дортмунд) - "Аталанта" (Бергамо)

"Ница" - "Локомотив" (Москва)

"Копенхаген" - "Атлетико" (Мадрид)

"Спартак" (Москва) - "Атлетик" (Билбао)

АЕК (Атина) - "Динамо" (Киев)

"Селтик" - "Зенит" (Санкт Петербург)

"Наполи" - "РБ Лайпциг"

"Цървена звезда" - ЦСКА (Москва)

"Олимпик" (Лион) - "Виляреал"

"Реал Сосиедад" (Испания) - "Залцбург"

"Партизан" (Белград) - "Виктория" (Пилзен)

"Стяуа" - "Лацио"

"Лудогорец" - "Милан"

"Астана" (Казахстан) - "Спортинг" (Лисабон)

"Йостерсунд" (Швеция) - "Арсенал" (Лондон)

"Олимпик" (Марсилия) - "Спортинг" (Брага)

Преди жребия за Лига Европа, бяха изтеглени и двойките за осминафиналите на Шампионската лига.