За щастие на десетки хиляди столичани, на Столичната община, на енергийния регулатор и вероятно на прокуратурата тази сутрин абонатите на "Топлофикация", които повече от ден бяха на студено, вече са на топло. 

В неделя срещу понеделник през нощта авария остави четири квартала без парно и топла вода - "Белите брези", "Красно село", "Гоце Делчев" и "Стрелбище". Детски градини се оплакаха, че нямат топлина и помолиха родителите да донесат печки, а училищата в района бяха в готовност да обявят дървена ваканция.

Цял ден екипите на "Топлофикация София" извършваха ремонт, допълнително усложнил се от факта, че повредата попада в частен имот. Засейства се и Комисията за енергийно и водно регулиране, която поиска от столичното парно обяснения, като му даде двудневен срок. Ситуацията много напомняше на тази през февруари, когато "Топлофикация" пак остави софиянци на студено. Тогава без парно и топла вода беше половината столица, а аварията се отстраняваше няколко дни. Столичният кмет Йорданка Фандъкова се закани да сезира прокуратурата, но какъв е резултатът - до ден днешен не е известно. От "Московска" 33 обещаха тогава, че причиненото неудобство ще бъде отразено в месечните сметки на абонатите. 

Тази сутрин според данните от сайта на дружеството без парно и топла вода е останал само един блок - 138 в жк "Хиподрума". Прогноза кога и той пак ще е на топло няма.