БСП организира протест срещу поскъпването на водата. Това съобщи лидерът на партията Корнелия Нинова. Протестът ще се състои пред сградата на КЕВР на 15 декември. В същия ден комисията ще вземе решение за увеличаването на цената.. Нинова посочи, че в София увеличението ще е 9,5%, а повишение ще има в Пловдив, Смолян. Кърджали, Ямбол. Враца и др.

"Категорично се противопоставяме на това увеличение на цената на водата. То не е аргументирано, нито ръстът на инфлацията е толкова", заяви Нинова.

Представителят на БСП в КЕВР нямало да участва в заседанието.

"Това увеличение на цената на водата е поредното, то е драстично,не отговаря на увеличението на доходите на хората и е поредната стъпка към тяхното обедняване", заяви Нинова.

Според нея протестите са естествена реакция на политиката по увеличаване на тока, водата от една страна и от друга страна на доходите, които не растат.

Нинова каза още, че БСП ще внесе промени в НК, с които ще се криминализира пренасянето на лекарствени продкути в големи размери през границата. Сега това е само митническо нарушение. С промените се криминализира още производство, вонс, износ, търговия, на лекарства, когато се извършват в нарушение на закона. От БСП ще инициират национална кампания "Здраве за всички" и тръгват из страната за дискусии. Според Нинова сегашният модел трябва да се смени  защото в него няма никакво подобрение, независимо колко пари се наливат.

"До края на деня завеждам дело срещу Десислава Атанасова и ПП ГЕРБ за лъжите и клеветите за Техноимпекс", заяви Нинова.

Делото щяло да е "за всичко, включитлено за злоупотреба и манипулиране на мнение на официални органи". Според Нинова Атанасова е била информирана от главния прокурор, че няма извършено престъпление, но е продължила да отправя клевети и лъжи в публичното пространство.

Според члена на ръковдоството на БСП Атанас Зафиров Нинова има пълната подкрепа на партията по случая "Техноимпекс".