БСП искат да преброят революционния си потенциал. Така депутатът от ГЕРБ Тома Биков коментира намерението на социалистите да организират протест пред КЕВР срещу поскъпването на водата.

"Има порив към изкуствено притискане на цените надолу и политизиране на въпроса с цената на водата, тока и друг вид стоки", заяви Биков.

Според него от 20 години насам цените на водата и тока се изчислявват на базата на формула, а не на базата на идеологически принципи.

"БСП иска да върне идеологическите принципи на формиране на цените. През 1994-1996 г. натискането на цените надолу беше платено многократно от хората. Помним дългите опашки. В петък искат да пребряоят революцинния си потенциал пред КЕВР. Нямаме намерение да се месим в работата на независимите регулатори. Ако от БСП са на мнение, че трябва един или друг регулатор да бъде притискан ние няма да съучастваме", заяви Биков.

Десислава Атанасова пък коментира намерението на Корнелия Нинова да я съди заради казуса "Техноимпекс"

"Приватизаторката е разбрала коя съм. Днес разбрах, че ще завежда дела както към мен, така и към ГЕРБ. Досега в правния мир не е известно някой, било то и приватизатор, да съди политическа партия за манипулации", каза Атанасова.

Тя припомни позиция на БСП от 2001 г., според която корупцията е била основен елемент в управлението на СДС, а приватизацията е била наричана разграбване.

"Позитано, къде са ви опорните точки. Кога сте били прави - през 2001 или 2017 г. Явно БСП е в шизофренично състояние. Отричат ли онзи процес, който е наречен от самите тях разграбване и усвояване на предприятия и превръщането на самата идея за РМД във фарс", попита Атанасова.

Шефът на здравната комисиия Даниела Дариткова пък заяви, че социалистите си позволяват популистка злоупотреба с темата за здравеопазването с цел отклоняване на вниманието от вътрешнопартийните проблеми.