Британската поп звезда Роби Уилямс обясни в интервю за лондонския в."Сън", че турнето му Heavy Entertainment Show е било прекъснато през септември, защото лекари са открили "аномални образувания" в мозъка му.  Певецът прекарва седем дни в интензивно отделение, след като лекарите откриват аномалиите, които приличат на съсиреци.

Тогава той отмени и датите от турнето си в Русия, като по-късно стана ясно, че е бил хоспитализиран.

Проблемът се появил по време на концерт на 2 септември в Цюрих, а за отмяната на останалите дати от турнето бе съобщено на 5 септември с обяснение, че той има проблеми със здравето.

Лекарят, който го прегледал зад кулисите, преценил, че турнето може да продължи. Уилямс сега разказва, че въпреки уверенията на доктора той се чувствал много зле:

"Лявата ми ръка се парализира и устата ми не спираше да се пълни със слюнка. Болеше ме главата, имах проблеми с дишането и не можех да си поема дъх с пълни гърди."

Затова решил да си направи подробен медицински преглед в Лондон, където установили "някои аномалии, включително нещо, което прилича на съсирек в мозъка ми". Беше много страшно, спомня си певецът.

След изписването си от болницата той останал два месеца в дома си в Лос Анджелис, но дори за полет през Окена е трябвало отново да бъде прегледан, за да му позволят да се качи на самолета.

Роби Уилямс е злоупотребявал с алкохол и наркотици, сега казва пред "Сън", че случилото се го накарало да преосмисли живота си:

"Мисля, че ми беше напомнено, че съм на 43, не на 23 години и трябва да се грижа по-добре за ума и тялото си."