ЦСКА-София е на полуфинал в турнира за Купата на България след 2:1 срещу "Лудогорец" в най-интересния четвъртфинал. Двата съперника играха 120 минути, редовното време завърши 1:1.

Николай Бодуров откри резултата със страхотен гол с удар от 32 метра в 9-ата минута, а в 34-ата Козмин Моци изравни от дузпа. Кирил Десподов заби победното попадение в 96-ата след отличен пас на Фернандо Каранга.

Гостите доиграха срещата с 10 души, след като Натанаел получи директен червен картон в 109-ата минута.

Мачът не изневери откъм заряд, интрига и битка. Въпреки някои спречквания, премина сравнително нормално като за двубой между ЦСКА и "Лудогорец". Съдията Георги Кабаков се справи прилично, но някои негови отсъждания ще се коментират дълго. Реферът все пак допусна грешки, които повлияха на крайния резултат.

Така ЦСКА-София се присъединява към "Ботев" (Пловдив) и "Славия" за полуфиналите догодина. В петък "Дунав" (Русе) приема "Левски" в последния четвъртфинал.

Сблъсъкът привлече към 15 хиляди зрители на ст. "Българска армия". Само секторът за гости бе празен. "Червените" започнаха по-добре, по-надъхано. Така се стигна до гола на Бодуров, който се пребори за топката в центъра, при това в две единоборства и пробва късмета си - успешно, 1:0 за домакините.

В 23-тата минута Раул Лое стреля с глава след центриране, но вратарят Хорхе Броун се реабилитира за гола на Бодуров и изби. Постепенно "Лудогорец" изравни играта. В 34-ата минута Кабаков отсъди дузпа за нарушение на Александър Дюлгеров срещу Марселиньо. Домакините оспорваха решението му, а от 11-те метра Козмин Моци изравни - 1:1.

А преди това рефер №1 на България в момента явно не видя среден пръст от страна на Каранга към един от страничните съдии.

В 48-ата минута Кабаков допусна най-голямата си грешка, като спести червен картон на бившия играч на "Лудогорец" Александър Барт, който задържа Върджил Мисиджан, а беше последен в защитата на ЦСКА.

Второто полувреме, поне до 75-ата минута, бе изцяло за "Лудогорец". "Орлите" направиха пропуски, а "червените" извадиха късмет. Джоди Лукоки прехвърли вратаря Черниаускас, но топката срещна гредата. След това Марселиньо остана очи в очи със стража, който изби с крак топката при удара му.

В края на редовните 90 минути възможности имаха и играчите на треньора Стамен Белчев.

В продълженията ЦСКА бе по-добрият отбор. Може би натежа умора в редиците на "зелените" заради тежката програма.

В 96-ата Десподов вкара гол, който се оказа победен. До края домакините имаха идеални възможности да забият трети гол при контри, но подходиха несъсредоточено.

В крайна сметка ЦСКА-София би за втори пореден път "Лудогорец" и продължава напред, а шампионът приключва със загуба поредна успешна година.

Димитър Димитров-Херо отдаде загубата на съдийството и обяви, че е отвратен от отсъжданията на Георги Кабаков. Стамен Белчев пък бе самокритичен, като призна, че тимът му е имал и късмет и в тази връзка си пожела ЦСКА-София да остане стъпил здраво на земята.