Върволица народни представители от БСП лобират пред кабинета ми за пътни и ВиК проекти. Това каза в парламента регионалният министър Николай Нанков. Така той коментира поскъпването на водата в 14 области и протестите, организирани от БСП.

"90% от парламентарните въпроси, които ми се задават, са свързани с пътища и ВиК проекти. Или няма координация, или има едно личностно разделение. Върволица народни представители от БСП лобират пред вратата ми за пътни и водни проекти. Довчера асфалт не се ядеше, а сега изведнъж се прояде", заяви Нанков.

Той потвърди, че се обмисля идеята за социални помощи за вода.

"Законът за ВиК има две основни поанти. Първата е, че ще въведем социалните помощи за вода. Тук ще е спорният момент дали ще бъдат по линия на структурите на Министерството на труда и социалната политика или по линия на ВиК операторите", каза Нанков.

Той призова лидера на БСП Корнелия Нинова "да си озапти колегите народни представители"

"Когато те искат водни проекти, те са свързани с ресурс. Да ни кажат те откъде да дойде този ресурс. Ако не по този начин, откъде да вземе държавата – от пенсиите, от учителските заплати, от средствата за полицаи, образование? Лобирано е за проекти на община Самоков, Гоце Делчев, Свищов, Стражица, Троян, десетки са. Вижте кои са от тези избирателни райони", каза още Нанков.

Шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов също разкритикува протестите, организирани от БСП.

"Не може да организираш структурите си, а същевременно да си гласувал за направените промени. Защо в момента трябва да се прави този протест и да се организират тези негативни оценки към правителството, към днешната управляваща коалиция", попита Цветанов.