Ad Config - Website header

 

Article_top

В торбичките за чай има 17 пъти повече микроорганизми отколкото на тоалетната чиния, сочи проучване на Initial Washroom Hygiene.

Експертите откриват, че в една торбичка за чай в офиса има средно 3785 бактерии в сравнение с едва 220 на седалката на тоалетната.

Изненадите продължават – на второ място са дръжките на чайниците, следвани от използваните чаши.

Може и да не сте си мислили, че трябва да си миете ръцете след като просто сте отворили хладилника, но резултатите от проучването сочат, че има средно по 1592 бактерии на дръжката на хладилника.

Хората трябва да са по-внимателни с хигиената на работните си места, особено в общите кухни, коментира д-р Питър Барът от Initial Washroom Hygiene.

“Ако спрете да мислите за броя ръце, през които минават предмети като чайника, кутията за чай или чашите, вероятността за епидемии се увеличава многократно“, казва той. “Използването на антибактериални почистващи препарати и редовното чистене могат да са много полезни за поддържането на здравословна работна среда.“

Анкета сред 1000 работници разкрива, че 80% от хората въобще не се замислят да си измият ръцете след като приготвят чай за колегите си. В сезона на вирусите обаче може би трябва, предупреждават експертите.

 

В торбичките за чай има 17 пъти повече микроорганизми отколкото на тоалетната чиния, сочи проучване на Initial Washroom Hygiene.

Експертите откриват, че в една торбичка за чай в офиса има средно 3785 бактерии в сравнение с едва 220 на седалката на тоалетната.

Изненадите продължават – на второ място са дръжките на чайниците, следвани от използваните чаши.

Може и да не сте си мислили, че трябва да си миете ръцете след като просто сте отворили хладилника, но резултатите от проучването сочат, че има средно по 1592 бактерии на дръжката на хладилника.

Хората трябва да са по-внимателни с хигиената на работните си места, особено в общите кухни, коментира д-р Питър Барът от Initial Washroom Hygiene.

“Ако спрете да мислите за броя ръце, през които минават предмети като чайника, кутията за чай или чашите, вероятността за епидемии се увеличава многократно“, казва той. “Използването на антибактериални почистващи препарати и редовното чистене могат да са много полезни за поддържането на здравословна работна среда.“

Анкета сред 1000 работници разкрива, че 80% от хората въобще не се замислят да си измият ръцете след като приготвят чай за колегите си. В сезона на вирусите обаче може би трябва, предупреждават експертите.

Коментари

Най

Следвайте ни

 
 

Още по темата

Още от категорията