Отборът на движение „Гергьовден“ спечели футболния турнир „Спортът сплотява“, пише официалният сайт на БФС.

В надпреварата в многофункционалната зала в базата "Дом на футбола" до резиденция "Бояна" взеха участие младежките формации на политическите партии АБВ, БСП, ДПС, ВМРО, „Гергьовден“ и "Движение-21", а БФС бе партньор и съорганизатор на събитието.

Прави впечатление отсъствието на ГЕРБ, чийто лидер Бойко Борисов е най-известният политик-футболист, не само в България.

Ден по-рано в същата зала имаше и турнир за ветерани. На финала "Левски" би "Витоша" (Бистрица) с дузпи, но в редиците на "тигрите" не беше премиерът, което сериозно наклони везните в полза на "сините".

Днес техническият директор на БФС и величие на родния футбол Павел Панов откри надпреварата, като пожела на участниците да спортуват по-често и да следват принципите на феърплея.   

Турнирът премина с настроение и приятелски дух, а срещите бяха ръководени от съдийките Християна Гутева, Димитрина Милкова и Гергана Цанкова.    

"Инициативата бе част от кампанията на АБВ-младежи „Оставам в България”. Сред основните цели на кампанията са стимулирането на българските младежи за планиране на бъдещето им в тяхната родина, както и подкрепата за междупартиен диалог по национално значими теми, като насърчаването на здравословния начин на живот сред подрастващото поколение и младите хора", се казва в официалното съобщение.