Приятелският огън в БСП се пренесе и днес рано сутринта в телевизионните блокове. Този път задочно в ефир спориха депутатите Кирил Добрев и Румен Гечев. А поводът пак бе приватизацията, участието на соцлидерката Корнелия Нинова в нея и разделението в партията.

Крак повлече считаният за депутат опозиционер на ръководството Красимир Янков, който през миналата седмица призова в сутрешния блок на бТВ всички участвали в приватизационни сделки да отстъпят. В това число и Нинова. Последва медийно участие в същата телевизия, в друг блок, на Кирил Добрев, заместника на Нинова в партията. На свой ред Добрев хвърли камък в градината на колегата си Гечев, като обяви, че правилата за приватизацията, по които Нинова е приватизирала "Техноимпекс", са "творение" на Румен Гечев по времето на Жан Виденов:

"Това е на Румен Гечев творението. Това са неговите правила на играта." 

Днес Гечев отвърна, пак в ефир:

"Да изкажа изумлението си, че вторият човек в партията излиза в националната телевизия, той не може без разрешение (от Корнелия Нинова), излиза в национална телевизия и говори неща, от които българският народ остана с впечатлението, че разбойническата приватзация е писана от правителството на левицата - от Жан Виденов и Румен Гечев. Прави една некачествена и бих казал доста нагла манипулация. Кирил Добрев прехвърля воденичния камък върху БСП. А това, че Корнелия не излиза публично да се разграничи от него, е красноречиво."

Гечев даде своята версия - че правилата за работническо-мениджърската приватизация са от 1992 г., а правителството на Виденов е направило само една промяна в тези правила, и то в полза на работниците. Дотогава има ограничение, че трябва 50% от служителите да се запишат за работническо-мениджърската приватизация. При Костов се свалят на 20%, т.е. една малка група вече може да купува. После се дава правото отделен член да купи от 20 на 33% от предприятието.

"На СДС и неговите сателити е програмата от 1997-а, 1998-а, 1999-а... Няма как да получиш такава апетитна хапка като външнотърговските дружества, ние си представяхме, че сделките ще са за малки предприятия", посочи Гечев по повод на "Техноимпекс".

"Следователно работническо-мениджърската приватизация, развиваща се при Иван Костов, по неговите правила. Промените са в подкрепа на неговите хора."

"Да прехвърлят грабежа върху нашата партия няма да го допусна! Партията е разделена. Това й нанася вреди", заяви соцдепутатът по адрес на Нинова и приближените й.