"ПФК ЦСКА-София ЕАД отговаря на необходимите условия, позволяващи му да участва в конкурса за отдаване под наем на ст. „Българска армия“ и спортно-тренировъчна база „Панчарево“ и комисията допуска дружеството за по-нататъшно участие в процедурата."

Това става ясно от официално съобщение от комисията на държавното дружество "Сердика спортни имоти" ЕАД с принципал Министерството на младежта и спорта за търга за базите на ПФК ЦСКА АД.

Единствено клубът на Гриша Ганчев кандидатства в процедурата, а ЦСКА 1948 се отказа, тъй като не отговаря на изискванията.

Комисията отвори втория плик от документацията, подадена от ПФК ЦСКА-София ЕАД, съдържащ ценовото предложение и инвестиционната програма. От клуба са предложили цена от 62 000 лв. без ДДС на месец за наем на двете бази и 1 100 000 лв. без ДДС минимални инвестиции, които следва да се извършат в спортните обекти за срока на договора в процентно съотношение 70/30 спрямо двете обособени части: спортен комплекс „Българска армия“/спортен комплекс „Панчарево“.

Според изискванията на конкурса тези инвестиции не подлежат на приспадане от дължимите месечни наемни вноски. На свое закрито заседание комисията ще разгледа инвестиционната програма и икономическата обосновка за стопанисването на базите и ще излезе с решение за резултата от проведения конкурс.

Собственикът на ЦСКА-София Гриша Ганчев и неговият партньор и акционер в клуба Юлиан Инджов вече ремонтираха базата в Панчарево и подмениха терена на ст. "Българска армия". Средствата се приспадат от сегашния наем, който клубът плаща по силата на сключен договор за месечен наем на двете бази.

Ганчев твърди, че има по-големи планове както за стадиона, така и за Панчарево, където да се направят още терени и да се изгради общежитие за футболна академия.