Основната версия за стрелбата срещу данъчния шеф Иво Стаменов в столицата е посегателство спрямо него в резултат на изпълнение на служебните му задължения, предаде "Дарик".

43-годишният директор на отдел "Фискален контрол" в НАП бе прострелян показно вчера сутринта, докато се движел с джипа си БМВ Х5 по столичната улица "Дунав".

Стрелецът още не е заловен. Няма информация Стаменов да е получавал заплахи.

„Провеждат се активни действия по разследването, които са свързани преди всичко с кръга от лица или по-скоро търговски субекти, по които конкретният данъчен служител е изпълнявал служебните си задължения. Засега основната версия е свързана именно с посегателство спрямо него в резултат на изпълнение на служебните му задължения”, каза днес главният прокурор Сотир Цацаров който е в Чирпан.

Вероятно е стреляно с карабина, изстрелът е един, другото нараняване е от счупено стъкло, поясни Цацаров, след като вчера съобщи, че мъжът е прострелян с два куршума.

Предстои да излезе балистичната експертиза, допълни главният прокурор. Състоянието на мъжа е стабилизирано, каза Цацаров.

По-рано днес бе съобщено, че Стаменов е в много тежко състояние. Той отговаря за данъчните проверки на рискови стоки, а отскоро - и на горивата.

Той увери, че прокуратурата ще протестира присъдите на биячите от Асеновград, тъй като били занижени.

От Чирпан главният прокурор отиде в Кърджали по случая с убитото в Момчилград дете.

Там Цацаров каза, че майката е задържана с прокурорска мярка и обвинена в оставяне на дете без надзор - а не, както съобщиха медиите първоначално, в самото убийство.

Утре ще бъде извършен следствен експеримент и с нейно участие. Той обяви, че се работи "със сравнително стеснен кръг от заподозрени", а целта е - изясняване на случая в съкратени срокова.