Риторичният въпрос „Народе????“ на Васил Левски ще достигне до всички министри от държавите членки на ЕС, посланици и официални гости по време на българското председателство на Съвета на ЕС. Подаръкът ще бъде от Министерството на културата. Тефтерчето няма да бъде от хартия, а в дигитален вариант.

Новината бе оповестена по време на заключително събитие на Националния инициативен комитет за честването на 180-годишнината от рождението на Васил Левски в сряда от директора на дирекция „Международни и регионални дейности“ в Министерството на културата доц. д-р Венцислав Велев. В събитието участваха също зам.-министърът на културата Румен Димитров, заместник-председателите на комитета – председателят на Изпълнителното бюро на Общобългарския комитет „Васил Левски” Васил Василев и кметовете на Ловеч и Карлово – Корнелия Маринова и д-р Емил Кабаиванов. Министърът на културата Боил Банов е председател на комитета.

Васил Василев съобщи, че подготвена от комитета изложба за живота и делото на Васил Левски ще бъде предоставена на всички български училища в чужбина.

Министерството на културата организира отбелязването на още два юбилея през 2018-а – 170-годишнината от рождението на Христо Ботев и 140 години от Освобождението на България.