Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, който е и зам.-шеф на партията, коментира пред бТВ словото на Ахмед Доган пред актива на ДПС от снощи. Според Цветанов Доган е прав, когато казва, че настоящото правителство няма алтернатива.

Той изтъкна, че това се признава и от представители на БСП, които обаче не желаят публичност, защото изпълняват партийната дисциплина.

"Повече са добрите неща. Там, където има слабости, се отстраняват, това е философията на едно управление."

Така Цветанов коментира дейността на правителството. Той припомни, че казаното от Доган се припокрива и със социологическите изследвания от последните дни. Цветанов отрече да има разговори и политическа договорка между ГЕРБ и ДПС.

"Неговата реч ( на Доган - б.р.) малко се различава от позицията на парламентарната група. Тя трябва да бъде изяснявана от народните представители. Ще видим с политическите действия. Има едно национално отговорно говорене по темата защо не е необходимо да има вот на недоверие. Преди 6-7 месеца БСП и ДПС сигурно са се надявали, че ще имат съвместно управление. Възпроизведе се абсолютно същото", каза Цветанов.

И допълни, че ако сега има избори, резултатите ще са сходни.

"Изключително прав е Ахмед Доган. Може да е политически опонент, но когато нещо е правилно, трябва да се поощрява. Стани да седна - това е единственият мотив на БСП", каза Цветанов.

Той припомни, че през 2013-2014 г. БСП и ДПС са имали възможност да управляват "с измамата Костинброд".

"ДПС са реална опозиция, знаете колко са остри и към мен, и към парламентарната група", убеден Цветанов.

Зам.-шефът на ГЕРБ коментира и критиките на Валери Симеонов, че герберите са се обединили с ДПС по темата за концесията на плажовете.

 

"Много са гласуванията, в които различните политически сили, които спорят по принцип, някой път имат еднакви гласувания. Това не означава, че има промяна в коалиционното управление", категоричен бе Цветанов.

Той декларира, че работи добре с групата на "Обединени патриоти". И разкри, че днес със Симеонов ще бъдат заедно на първия полет София - Одеса, който ще е полезен за българската диаспора в Украйна.

"Всеки ден си говоря с Валери Симеонов. Ние нямаме теми, за които да не можем да си говорим", заяви Цветанов.

По темата за втория лифт в Банско, която също внесе напрежение между Симеонов и премиера Бойко Борисов, зам.-шефът на ГЕРБ заяви, че "всеки иска да има втори лифт на Банско".

"Важно е да развием регионите. Любителите на планината искат да имат условия да караме ски в България. Всичко това трябва да се случва съгласно българското законодателство", каза Цветанов.