67% от българите подкрепят изграждането на втори кабинков лифт в Банско. Това показват резултаттите от експресен телефонен сондаж на "Галъп интернешънъл". 83% заявяват, че не карат ски. Според 82% обаче туризмът е важен отрасъл за страната. Мнозинство от 72% по принцип одобряват строежа на нови писти и съоръжения.

Над 90% от българите смятат, че за всяко отсечено дърво трябва да се засаждат три нови. За 48% по-важна е икономиката, а за 44% природата. Опазването на природата и развитието на бизнеса и туризма нобаче е си противоречат в съзнанието на българите.

Взаимните обвинения на бизнес и природозащитници са довели до това, че обществото ни чува ясно и двете тези. Например, мнозинство от 64% се съгласява с тиражираното тези дни твърдение, че част от еколозите всъщност тенденциозно пречат на българския туризъм в името на външни интереси. Също мнозинство, от 58%, приема, че развитието на ски-туризма у нас е в интерес не на цялото общество, а само на малцина богати хора.

Когато пък трябва да изберат кое от двете е по-вярно, 45% казват, че зимните курорти са презастроени, а 36% - че липсват достатъчно писти. Останалите се колебаят.

80% намират предстоящото увеличение на цената на водата за изкуствено. Протестите срещу новите цени на водата се одобряват от общественото мнение.

75% не вярват, че новият антикорупционен орган реално ще успее да свърши нещо.