Коледно-новогодишният маратон във Висшата лига на Англия започна подобаващо - "Арсенал" и "Ливърпул" направиха зрелищно 3:3 в мача на сезона до момента.

"Червените" от Града на "Бийтълс" поведоха с 2:0, но за броени минути след почивката "топчиите" стигнаха до пълен обрат. Все пак "Ливърпул" изравни. Това може би е най-справедливата развръзка на шоуто, въпреки че всеки от двата гранда можеше да си тръгне с трите точки.

Домакините започнаха добре, но "Ливърпул" постепенно пое инициативата и взе да доминира между двете наказателни полета. В 26-ата минута при светкавична контра и рикошет Фелипе Коутиньо - най-добрият футболист преди почивката, откри резултата с глава.

"Артилеристите" са късметлии, че не допуснаха повече голове, като в същото време не правеха нищо в атака. Пропуски за "Ливърпул" направиха Мохамед Салах, Роберто Фирмино, Садио Мане...

Началото на второто полувреме бе като естествено продължение на първото. При поредна брилянтна контра и груба грешка на "Арсенал" в дефанзивен план, тимът на Юрген Клоп дръпна с 2:0 след техничен удар (и отново рикошет) на Салах в 52-ата.

Истински хеви метъл футбол от страна на "Ливърпул", както обича да се изразява Клоп. "Топчиите" обаче също засвириха в този стил. Още от центъра футболистите от Северен Лондон успяха за първи път добре да си подадат топката и Алексис Санчес намали, не без помощта на защитника Джо Гомес, който позволи на чилиеца да отправи удар - 1:2.

Възходът на "Арсенал" продължи. В 56-ата минута Гранит Джака изравни с удар отдалеч и лоша намеса на вратаря Симон Миньоле - 2:2. 

След още 120 секунди и нова отлична комбинация, Месут Йозил направи обрата пълен! Коледата подрани за неутралния зрител, не и за феновете на двата отбора, които изхабиха доста нерви.

Дял за неочаквания развой имат и гостите, които предоставиха инициативата на своя съперник и платиха скъпо. Да не говорим, че "Ливърпул" изпитва огромни проблеми в защита, ала днес се видя, че такива има и "Арсенал".

Мърсисайдци си върнаха контрола и оставения непокрит в наказателното поле Роберто Фирмино изравни - 3:3 в 71-ата минута.

До края на срещата и двата съперника имаха възможности, но също така заиграха и по-предпазливо, тъй като допуснаха достатъчно грешки за малко повече от час футбол.

Едни от вечните съперници на английския футбол са и съседи в класирането. "Ливърпул" е четвърти с 35 точки, "Арсенал" има с една по-малко. Останалите мачове от 19-ия кръг са в събота, 23 декември.