Любимецът на Сергей Станишев Драгомир Стойнев е почти сигурен победител в лидерската битка в БСП.  Но това е само според залозите на хазартния оператор "Евробет".

Шансовете на икономическия министър,  възпитаник на Сорбоната, са оценени на 1,75. Това означава, че ако заложите 100 лева в негова полза и той спечели, ще  получите 175 лева.

Във врата му обаче диша председателят на парламента Михаил Миков. Неговият коефициент е много близък до този на Стойнев - 1,85.

На трето място са оценени шансовете Мая Манолова да внесе женски чар в ръководството на партията. Нейният коефициент обаче е доста по-малък и следователно - по-примамлив - 2,75.

Близо до нея е лидерът на т. нар. "Ляво крило" в БСП Янаки Стоилов (2,95). Другата дама, която се бори за председателското място Корнелия Нинова получава коефициент от 3,25%.

В списъка със залозите на "Евробет" по нататък фигурират и имената на кандидати, които не са се обозначили медийно като претенденти. За военния министър Ангел Найденов, който е спътник в живота на Мая Манолова, се приемат залози при 3,50. 100 лева заложени за Атанас Мерджанов биха донесли 700, ако той бъде избран за лидер на БСП, а шансовете на Илияна Йотова са оценени на 1 към 10.

В същото време "Евробет" не приема залози за червения бизнесмен Георги Гергов, който също декларира, че ще влезе в лидерската битка.

Хазартната компания е обявила и котировки и за победител на парламентарните избори. Тук интрига според "Евробет" няма. Шансовете на ГЕРБ са оценени на 1,05. Това означава, че ако заложите 100 лева на партията на Бойко Борисов и тя е първа на вота, това ще ви донесе точно 105 лева.

Втора по шансове да победи е БСП. Коефициентът на Столетницата е 2,75. На трето място се нарежда ДПС. Залози за движението се приемат при 1 към 7. Шансовете на останалите партии за победа на изборите са оценени като нищожни. За НФСБ коефициентът е 1 към 100.