Американският президент е човек, който има много умения и ексцентричности, но някои от неговите дневни навици са наистина забележителни, отбелязва "Индипендънт".

Скоро 71-годишният държавен глава на САЩ ще отбележи една година на поста си. Ето някои от най-странните неща, които той обича да прави.

В този списък все пак не са включени странните неща, които щатският президент пише в Twitter, уточнява изданието.

Господарят на тв дистанционно

Според New York Times Тръмп е особено ревнив към хората, които пипат дистанционните за телевизорите в Белия дом.

Само той и персоналът по техническата поддръжка могат да боравят с дистанционните, а телевизорите са включени на любимите му канали като Fox News.

Дори и по време на срещи телевизорите работят, но без звук, така че Тръмп да може да хвърля поглед върху заглавията.

Ако нещо пропусне, после го наваксва с функцията, която нарича Super Tivo.

Големи количества диетична кола

Наскоро стана ясно, че президентът пие поне по 12 кутийки кока-кола всеки ден, твърди "Ню Йорк таймс". Той явно има специален бутон на бюрото си, с който си поръчва безалкохолната напитка, а някои хора сериозно се тревожат, че това може да се отрази негативно на здравето му.

Преподрежда вещи

По-рано през тази година в туитър стана много популярно видео на Тръмп, който по време на срещи подрежда своите вещи, както и тези на други хора. Химикали, листове хартия, напитки - всичко, изглежда, трябва да е на мястото си. Някои хора предположиха, че това е форма на обсесивно-компулсивно разстройство, но по-наблюдателните все пак смятат, че това са навици от времето в телевизията.

This is the weirdest thing I've ever seen pic.twitter.com/EF6Hk3Y3ai

— Ali Segel (@OnlineAlison) March 27, 2017

Той е вманиачен на тема "хигиена"

Тръмп е казвал, че е микробофоб и маниак на тема "хигиена". В една от собствените си книги "Изкуството да се завръщаш" той пише, че се опитва да мие ръцете си възможно най-често, за да избегне заразата от болести.

Той има толкова силна параноя да не се зарази с нещо гадно, че се опитва да избегне ръкуванията, не натиска бутона в асансьора и яде пица с нож и вилица според news.com.au.

Не понася да не е в новините

Вероятно сте забелязали, че президентът Тръмп много обича да е център на внимание. Когато не е във вестникарските заглавия, започва много да се тревожи. 

"Бивш съветник на Тръмп казва, че той става неспокоен след два или три дни спокойствие и не може да понесе да гледа новините, без да се вижда в тях", пише "Ню Йорк таймс".

Обича нездравословна храна

Американският президент не употребява алкохол, цигари или кафе, но обича фаст фуд, която прокарва с диетична кола. Това включва "Макдоналдс",  KFC, чипс, бисквити "Ореос" и бретцели. Вечерите в Белия дом често се състоят от големи стекове, салати с дресинг от сирене рокфор и парчета бекон, десерт с много сладолед. 

А косата му...

Тръмп вероятно има най-прочутата прическа на планетата в момента и държи косата му са е чиста и непокътната. По време на партийно събрание през 2016 г. той се оплака, че падат стандартите във фризьорството. И по време на фотосесия за "Венити феър" веднъж не поиска да сложи кашмирен пуловер, който щял да разбърка прическата му.

Показва на гостите тоалетните в Белия дом

Президентът на САЩ има навика да развежда гостите си в своя нов дом, като особено държи да им покаже тоалетните, включително и тази, която той ремонтира и се намира до Овалния кабинет.

Спи по много малко

Да си американски президент е времеемка работа, което означава, че Тръмп няма много време за сън. Твърди се, че той спи по пет-шест часа на денонощие, след като е работил 16 часа.