Повече от 80% от жените споделят, че реализацията на сексуалните им фантазии не е изпълнила техните очаквания, а в "сценария" на игрите им често липсва интимността с партньора, заместена от екшъни с камшици и разни уреди за постигане на съмнителни удоволствия.

Откакто преди 2 години на пазара излезе прехвалената книга "50 нюанса сиво", милиони жени по света "откриха магията" (според издателите) на садо-мазохистичните игри в кревата (или не точно в него). Ново изследване с участието на 50 000 дами обаче предсказва края (или поне силното намаляване) на тези тенденция в спалнята (или на мястото за мъчения). Резултатите сочат, че повечето жени днес копнеят за традиционен секс, пише с ортодоксален плам "Медикал дейли".

Еротичният роман за нюансите на сивото определено имаше влияние върху двойките и най-вече върху девойките. Пазарът регистрира 80% скок в продажбите на секс играчки, което директно доведе до правдоподобната мисъл, че книгата е сериозно субсидирана от производители на специфичните уреди. (Както и от фенове на философа Заратустра, който съветва буквално: "Отиваш ли при жената, не забравяй камшика", но в неговия случай не става дума точно за секс.)

Изглежда обаче повечето жени вече са готови да изхвърлят своите камшици и да се върнат към нормалния полов акт. Една от причините е, че над две трети от представителките на нежния пол споделят, че изпълнението на вулгарните им фантазии не ги е удовлетворило до степента, която са очаквали с тръпка на надежда. Една трета от анкетираните даже стигат и по-далече, като признават, че бичът в ръцете на партньора пречи на чувството на близост и привързаност между двамата. Което, бихме казали, е съвсем лесно обяснимо.