17 волейболисти се явиха в първия ден от лагера на националния отбор по волейбол в Правец. От играчите, получили повиквателни, отсъстват Матей Казийски и Боян Йорданов. Казийски все още не е разговарял със старши треньора Пламен Константинов или пък с мениджъра Владимир Николов за окончателното си решение дали ще спре бойкота.

Участието на Йорданов пък е свързано с медицинско становище на водещ специалист от Италия. Левичарят има травма в рамото и по всяка вероятност утре ще стане ясно дали може да се присъедини към националния.

"Матей не се яви на сбора, което означава, че на този етап няма желание да се върне. Мисля, че е най-добре да затворим темата за участието му на световното първенство в Полша и да се концентрираме върху подготовката с наличните състезатели. Чака ни много работа, а времето е ограничено. Въпреки това вярвам, че можем да постигнем добри резултати на шампионата“, коментира старши-треньорът Пламен Константинов.

Днес се очакваше среща между Матей Казийски и президента на волейболната федерация Данчо Лазаров, но шефът на централата ни все още не се е прибрал в България от финалите на Световната лига във Флоренция. Утре от 11 часа в спортен комплекс "Правец" ще се проведе открита тренировка за представителите на медиите.

Състезателите, които се явиха на лагера в Правец:

разпределители: Андрей Жеков, Георги Братоев, Добромир Димитров;

диагонали: Цветан Соколов, Данаил Милушев, Венелин Кадънков;

посрещачи: Тодор Алексиев, Тодор Скримов, Валентин Братоев, Николай Пенчев, Мирослав Градинаров;

централни блокировачи: Виктор Йосифов, Николай Николов, Теодор Тодоров, Светослав Гоцев;

либеро: Теодор Салпаров Мартин Божилов