Дали идващата година ще донесе донесе такова разнообразие от качествени телевизионни сериали – дебютиращи и завърнали се, както изтичащата? Добрата новина е, че предстоящата 2018-а също предлага изобилие от стари и нови поредици – и те започват да се появяват още през януари. От завръщащите се „Западен свят“ и „Лутър“ до предстоящия хит на „Нетфликс“ Altered Carbon (по романа „Суперкомандос“ на Ричард Морган), ето някои от сериалите, които според „Индипендънт“ е добре да не пропуснем през 2018-а.

Американска криминална история: Убийството на Джани Версаче

Вторият сезон на „Американска криминална история“ ще се заеме със смъртта на модния дизайнер Джани Версаче, причинена от серийния убиец Андрю Кунанан. С участието на Пенелопе Крус, Едгар Рамирес и Рики Мартин (да, същият), деветте епизода – основаващи се на биографичната книга на Морийн Орт – изглеждат готови да завладеят въображението зрителите по цял свят, точно както и „Народът срещу О‘ Джей Симпсън през 2016 г. Очаквайте през януари.

 

 

Вътрешна сигурност, сезон 7

Предпоследният сезон на отдавна излъчваната американска шпионска драма „Вътрешна сигурност“ ще ни покаже завръщането на Кери Матисън във Вашингтон, за да поеме администрацията на президента Кийн (Елизабет Марвел). Това се случва след неуспешния опит за убийство на президента във финала на шестия сезон, довел до ареста на над 200 членове на разузнавателната общност. Участват също Манди Патинкин и Ф. Мъри Ейбрахам. Очаквайте през февруари.

 

 

Британия

В тази поредица от 10 епизода – първата копродукция между „Скай“ и „Амазон“ – има римляни, „диви“ британски племена и отмъщение. Действието започва през 43 от н.е., а надеждата явно е да бъдат привлечени феновете на „Игра на тронове“. Очаквайте през февруари.

 

 

Суперкомандос (Altered Carbon)

Базирана на киберпънк ноар романа на Ричард Морган, тази дистопична адаптация показва свят, в който човешкото съзнание може да бъде съхранявано в дигитален вид, а телата (наречени „ръкави“) са станали взаимозаменяеми и така на практика хората могат да живеят вечно. Сериалът разказва историята на един възкресен войник (в ролята Джоел Кинаман), който трябва да открие убиеца на човека, който го е съживил. Очаквайте през февруари.

 

 

Живите мъртви, сезон 8, втора част

Втората половина на сезон осем ще започне след събитията от най-скорошния епизод, в който стана ясно, че един от най-отдавнашните герои на сериала е бил ухапан и ще умре в най-скоро време. Чудесно. Очаквайте през февруари.

 

 

Джесика Джоунс, сезон 2

Все още знаем твърде малко подробности за новите приключения на титулярната супергероиня в изпълнение на Кристен Рут, но едно нещо, което феновете могат да очакват във втория сезон на „Джесика Джоунс“, е шокиращото връщане на умопомрачителния злодей Килгрейв, изигран от Дейвид Тенънт. Очаквайте през март.

 

 

Мостът, сезон 4

Детектив Сага Норен се завръща за още един финален сезон – ще гледаме София Хелин в нови епизоди, които изглеждат тематично същите като предишните, ако съдим по трейлъра, включващ жена, убита с камъни, и престрелки с автоматично оръжие из Копенхаген. Очаквайте напролет.

Западен свят, сезон 2

След като дебютира с един от най-завладяващите първи сезони в последните години, сериалът на HBO „Западен свят“ – телевизионна версия на филма от 1987 г. – остави посетителите на атракциона от заглавието в опасност, предизвикана от роботска революция. Евън Рейчъл Уд, Ед Харис и Танди Нютън отново са в играта. Очаквайте напролет.

 

 

Лутър, сезон 5

Не е известно много за новия сезон на хитовия сериал на Нийл Крос, в който Идрис Елба влиза в ролята на мрачния детектив – без съмнение, за да се изправи срещу някои смъртоносен психопат, развилнял се из Лондон. Очаквайте през втората половина на 2018 г.

Истински детектив, сезон 3

Три години след разочароващия втори сезон на криминалния сериал на Ник Пизолато, в който Колин Фарел и Рейчъл Макадамс замениха Матю Макконъхи и Уди Харелсън, поредицата се завръща с носителя на "Оскар" Махершала Али и Кармен Еджого в главните роли. Очаквайте през втората половина на 2018-а.

Площад Славейков.