"Милан" спечели голямото дерби на Милано срещу "Интер" за Купата на Италия - 1:0 с гол на 19-годишния Патрик Кутроне в 104-ата минута. "Червено-черните" се класираха на полуфинал, където през януари догодина ще срещнат "Лацио".

Съперникът на "Лудогорец" в Лига Европа се поизправи покрай лошата си серия в "калчото". Според италианската преса сладкият триумф над вечния съперник поне засега е помогнал на треньора Дженаро Гатузо да избегне уволнението само няколко седмици, след като пое поста от Винченцо Монтела.

"Милан" и "Интер" се надлъгваха в редовните 90 минути, но не успяха да си отбележат гол, въпреки че положения никак не липсваха. В 24-ата минута резервният страж на "росонерите" Антонио Донарума, брат на титуляря Джиджо Донарума, си отбеляза автогол в опит да избие топката при удар на Иван Перишич.

Попадение обаче бе отменено, тъй като при шута на Перишич негов съотборник бе в положение на засада.

Последваха добри минути за "Милан", който на свой ред създаде няколко възможности пред вратата на своя съперник. Така се стигна до продължения и в 104-ата минута резервата Патрик Кутроне се разписа след отлично извеждащо подаване на Сусо и вдигна на крака привържениците в "миланистите".