Само от десет точки беше днешният дневен ред на правителството. За последното за годината заседание на МС и преди поемането на европредседателството от страната ни. Едната от точките обаче "промуши" будещото много противоречия изграждане на втори лифт край Банско. Като върна нещата в изходното положение, предлагано още от начало от екоминистъра Нено Димов.

Решението беше прието на фона протестите под прозорците на заседаващите министри на природозащитниците.
 
Вицепремиерът Валери Симеонов се оказа сред министрите с най-добро настроение след днешното заседание, в контраст с мрачното му излъчване напоследък и недоволството от коалиционния партньор.
Ето и заседанието на МС пред погледа на фоторепортера на Клуб Z:
 

Премиерът Бойко Борисов отмята точките от дневния ред на кабинета на последното заседание преди 1 януари 2018 г.

 

Вицепремиерът Валери Симеонов изглежда спокоен и доволен.
Коалиционният му партньор в "Обединените патриоти" Красимир Каракачанов също изрази одобрение за днешното решение на МС за Пирин. В статия в днешния брой на "Гардиън", посветена на предстоящото българско европредседателство, партиите на Каракачанов и Симеонов са определени като "ксенофобски" и "крайно десни" и "будещи притеснение в Брюксел".

 

Министърът на културата Боил Банов имаше ранна тв изява, в която се похвали с ремонтирания НДК, обяви, че Виена е по-мръсна от София и обеща да разгледа случая с къщата на Рачо Петров. По-късно от Министерството на културата съобщиха, че сградата може да бъде съборена.

 

Икономическият министър Емил Караниколов и правосъдната министърка Цецка Цачева се съсредоточават в дневния ред.

 

Както вероятно и министърът на вътрешните работи Валентин Радев.
Преди началото - две дами в червено и столичната кметица Йорданка Фандъкова в работен костюм. Министърката на външните работи Екатерина Захариева твърдо е решила да не обръща внимание на забележките за твърде ярките си тоалети и внася цевтно настроение в пейзажа.
Цецка Цачева използва минутите преди заседанието, за да поздрави колегите си. 
Някои по-отблизо.