Успешно излизане на Великобритания от Европейския съюз, обеща в новогодишното си обръщение британската премиерка Тереза Мей, предаде ДПА, цитирана от БТА.

„Отиващата си 2017-а година бе година на напредък за Великобритания, през която бе поставено началото на двугодишния процес на официални преговори за "Брекзит“, каза Мей.

Според нея независимо дали на референдума от юни 2016 година хората са гласували „за“ или „против“ напускането на ЕС, повечето искат просто правителството да продължи напред и да осигури добър Брекзит. Точно това то и правело, уточни премиерката. 

„Задачата "Брекзит" да бъде превърнат в успех има решаващо значение, но тя няма да бъде границата на амбициите ни. Трябва също така да продължим да се стремим да изменим към по-добро тук и сега нещата, които имат значение във всекидневния живот на хората“, подчерта тя.

Мей обеща балансиран подход към държавните разходи, така че "дългът ни да се понижи, но и да можем да инвестираме във важните неща - нашите училища, полицията ни и ценната ни здравна система".

Тя вярва, че 2018-а ще бъде година на подновено доверие и гордост от страната й и през която ще има по-силно и справедливо общество за всички.