Работи се по всякакви възможни версии за шесторното убийство в Нови Искър, станало в новогодишната нощ, съобщиха на брифинг от прокуратурата и МВР.

Главният секретар на МВР Младен Маринов каза, че акцентите са върху фирмената дейност на убития Неделчо Юнаков, за който има данни, че може да се е занимавал с кухи фирми, източващи ДДС.

"Към момента основно проверяваме дейността на убития Неделчо - има информация, че той се е занимавал с търговска дейност, включително и с фирми, които са т. нар. кухи фирми, които чистят ДДС", каза Маринов пред журналисти.

Като втори акцент той посочи, че проверяват начина, по който е придобит имотът в Нови Искър, в който, както е известно, избитото семейство живеело сравнително отскоро.

"Установяваме и начина, по който е придобит имотът - бивши собственици, проблеми свързани с придобиване", допълни главният секретар. 

Тепърва обаче Икономическа полиция ще установява дали къщата край столицата е ипотекирана.

Единственото сигурно е, че категорично не става въпрос за убийство и самоубийство, заявиха ръководителите на прокуратурата и МВР.

"Поради простата причина, че никой не се самоубива в гръб и с три-четири куршума", заяви Борислав Сарафов, директор на НСлС. -

Когато някой се самоубие, оръжието на убийството обикновено е на мястото", разкри още зам.-главният прокурор.

Щабът, който разследва зверското престъпление, не е спирал работа, казаха още разследващите, и обещаха още подробности утре. Сарафов нарече престъплението "невиждано в най-новата ни история". От думите му стана ясно, че нямат още заподозрян - роднина или друг човек.

Оръжието също още го няма въпреки проведените множество огледи и през днешния ден.

Експертизите ще покажат последователността, при която са убити шестимата. Рано е и да се каже дали стрелецът е бил един и дали Кети е качена насилствено в джипа на фамилията, който бе открит на 3 км.