Ако не сте гледали, а обичате тази игра - много сте пропуснали: "Арсенал" и "Челси" направиха велик мач във Висшата лига и завършиха 2:2. Преди Коледа обявихме сблъсъка между "топчиите" и "Ливърпул" за мача на сезона в Англия, но още първите дни на новата година коронясаха друг сблъсък на ст. "Емиратс".

Клиширано казано, победител може да е всеки един от двата тима. "Арсенал" поведе и направи страхотни пропуски. "Челси" обаче бързо изравни и стигна до пълен обрат, а в допълнителното време първо допусна 2:2, след което изтърва победата с поредното изтървано положение от Алваро Мората.

Луд мач, в който е трудно да се преброят и да опишат головите ситуации пред двете врати.

Първото полувреме по чудо завърши 0:0. Ще се запомнят пропуските на Мората и Сеск Фабрегас за "Челси", както и на Алексис Санчес за "Арсенал". При една негова акция топката се удари последователно в двата странични греди, преди да се озове в ръцете на Тибо Куртоа.

След почивката домакините натиснаха, буквално всяка тяхна атака носеше проблеми за гостите. Така логично се стигна до попадението на Джак Уилшър в 63-тата минута.

"Челси" отвърна и бързо върна гола. Еден Азар си заработи дузпа и изравни в 67-ата.

Последва нова размяна на опасни атаки. Двубоят вървеше към 1:1, когато "сините" удариха още веднъж, това стана в 84-тата - 2:1 чрез Маркос Алонсо.

"Арсенал" не се предаде и имаше думата за финален щурм. Малко преди края на 4-минутното продължение защитникът Ектор Бейерин технично порази целта за 2:2.

В ответната атака - и последна за "Челси" в мача, Мората изскочи за пореден път сам срещу Петер Чех, но отново не успя да го предолее.

Голям мач както на Чех, така и на Куртоа. Ако двамата вратари не бяха на висота, двубоят можеше да завърши 6:6, да речем.

"Челси" е трети с 46 точки - на една зад "Манчестър Юнайтед" и на цели 16 от лидера "Манчестър Сити". "Арсенал" заема седмата позиция с 39.