„Това е голяма трагедия, нямам спомен за убийство с толкова много жертви. Според мен мотивите са лични”, коментира тази сутрин пред бТВ Емануил Йорданов, бивш вътрешен министър.

Според него убийството е добре обмислено, но няма почерк на свързано с организираната престъпност.

Филип Гунев и Емануил Йорданов

95% от тези престъпления се разкриват, подчерта и бившият зам. вътрешен министър от предния мандат на ГЕРБ Филип Гунев. По думите му то няма почерк на свързано с организираната престъпност.

Основната версия, по която работят разследващите обаче, е свързана с дейността на убития баща в семейството Неделчо Юнаков, каза вчера главният секретар на МВР Младен Маринов. Той говори за съпричастност към кухи фирми, "които чистят ДДС". 

Също пред бТВ майката и бабата на единствения несвързан с родата - 18-годишният приятел на Нанси - Боби Иванов, казаха, че му звънели да му честитят около 0:05 ч. в новогодишната нощ и телефонът бил затварян. Според тях убиецът е натискал червената слушалка в този момент. 

Вчера и зам. главният прокурор и директор на НСлС Борислав Сарафов обяви, че убийството е извършено в самата новогодишна нощ.

Двете жени казват, че Боби щял да празнува със свои съученици, но в последния момент решил да остане с приятелката си Нанси, защото нея не я пускали да празнува с приятели. Нашият решил да празнува с Нанси и това го погубило, коментира бабата на момчето. Сред жертвите щяло да има още едно момче – Тони, но в последния момент баща му отишъл на работа и той останал при баба си.