Красимир Балъков беше представен днес като главен мениджър на родния си клуб "Етър" (Велико Търново). За назначението на един от "четвъртите в света" се заговори още преди дни. Целта пред Бала също е ясна - "Етър" да оцелее в Първа лига. А ако постигне повече - толкова по-добре, както се изрази величието.

Интересна обаче е позицията на Балъков. Той ще има цялата спортно-техническа власт в "Етър" по британски маниер. Ще води тренировките, мачовете, ще отговаря за селекцията, а също така и за връзката на клуба с общината.

В щаба му влиза досегашният играещ треньор Станислав Генчев, а също така неговите помощници Илиян Киряков и Калоян Чакъров. Няма да се разчита повече на Иван Вутов, който беше използван най-вече заради лиценза "УЕФА Про", какъвто Генчев не притежава, за разлика от Балъков.

Бала беше селекционер в ЦСКА-София.

Той опроверга информациите, че заплатата му ще е баснословна за клуб като "Етър". Краси увери, че не е воден от парите, а от желанието да помогна на отбора, от който някога тръгна в големия футбол.

 „Реалисти сме, знаем какъв е бюджетът ни, затова трябва да бъдем сплотени. Само с добра огранизация можем да постигнем целите си. По тази причина се върнах в родния си клуб - да спасим „Етър“ от изпадане. Нуждаем се от публиката ни“, коментира Балъков.

"Виолетовите" се събират на 8 януари и заминават на лагер в Дряново. Предвиден е лагер и в Анталия, вече са уредени повечето контроли.