Полицията е изпуснала буквално на косъм заподозрения в шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов. Късно вчера мъжън бе обявен за общодържавно издирване, а сутринта огромни полицейски сили бяха стоварени в близкото до Нови Искър с. Луково.

В дома, който е обитаван от Ангелов, обаче са открити окървавени дрехи, които той не е имал време да скрие, казаха източници на Клуб Z. Това почти сигурно праща мъжа, който вече е лежал в затвора, "с двата крака" отново там, при това с много тежка присъда. Затова той едва ли ще се даде лесно, прогнозират нелека развръзка полицейските ни източници.

От думите на кмета с. Луково Румен Колев става ясно, че издирваният се е самонастанил във вила в селото. Той обаче успял да се измъкне минути преди силите на реда да нахлуят. Колев е бил заедно с полицията вчера при огледите, приключили късно снощи.

"Там видимо е живял човек до 9:30-10 ч. сутринта вчера. Имаше включени електроуреди и включен компютър. Имаше и приготвена храна, беше затоплено вътре. Открихме и негови снимки. Предполагам, че е следил новините и затова е избягал. Улашил се е, след като медиите рано оповестиха тази операция.

Не е живял никога тук. Обикновено идва и преспива, а след това си отива. В седмицата може да дойде веднъж, в месеца и съм го виждал. Той няма собствена къща тук, не е наш жител. Не знам дали е плащал наем на някого. Мисля, че се е самонастанил в тази къща, защото е луксозна и обзаведена. Нямам представа кой е собственик на имота, тук има 3000 вили. Няма съседи, вилата е отдалечена", заяви кметът на Луково пред Нова тв.

По думите му се говорело, че Ангелов е водел в тази къща малки момичета, за да блудства с тях. Иначе самият Колев не бил виждал издирвания повече от десет години. Тогава го издирвали за блудство. Контактувал с някои от местните жители, които опитвали да разберат кой е, защото се носели слуховете за малките момичета. 

"Подозирал съм го, срещал съм го, ни никога не съм разговарял с него. Само знам, че спряха да го издирват по едно време и казаха, че е в затвора", каза пак кметът.

Според слухове той е имал връзка с убитата Кети преди около 4 години. След това известно време е пребивавал в чужбина и скоро се е върнал.

В четвъртък полицията цял ден се опитваше да открие 56-годишния Ангелов, но без резултат. Спецполицаи бяха блокирали входа на село Луково, което е по пътя към Своге. В издирването бяха включени следови кучета, хеликоптери. Имаше и акция във вилната зона до Нови Искър, в една от вилите беше намерен мобилен телефон, който се предполага, че е на убитата Кети Кюхова.

Луково е много близо до гр. Нови Искър, макар че двете са буквално по ръба от двете страни на границата между София-град и областта. След като петима - Неделчо Юнаков, синът му Георги, доведената дъщеря Нанси и гаджето й Боби, както и бабата, бяха открити убити във фамилната къща в града, майката Кети бе намерена в гората на километри именно в посока към Балкана.

Полицаи предполагат, че при добра подготовка Росен може да премине пеш Балкана и да се появи в района на Ботевград.