Труп на мъж откриха в реката край Владо Тричково, съобщи БНР. Тялото е намерено от полицаи при претърсване на района във връзка с шесторното убийство в Нови Искър. То е открито минути преди 16 часа във водите на река Искър. Към момента не е ясна самоличността и възрастта на мъжа. Позовавайки се на местни жители, БНТ съобщи, че е възможно тялото да е на мъж, изчезнал в района преди около два месеца. Малко по-късно от МВР потвърдиха тази информация. Владо Тричково се намира в близост до Нови Искър - на около 10 км. Това е съседното село на Луково, в което вече втори ден има струпване на полиция и жандармерия. В къща в Луково се смята, че се е криел и предполагаемият извършител Росен.  

Категорично е доказано, че лицето Росен Желев Ангелов е извършител на шесторното убиийство в Нови Искър. Това обяви на пресконференция зам. главният прокурор и шеф на националното следствие Борислав Сарафов.

Анализът на ДНК и веществените доказателства сочели недвусмислено, че той е убиецът. Аутопсиите показвали, че всяка жертва е убита с няколко изстрела, като в главата на всеки е произведен контролен изстрел.

Ангелов е действал сам, няма доказателства, че е имал съучастници, каза още Сарафов.

Към момента той не е задържан, продължава да е в неизвестност. Привлечен е задочно като обвиняем.

Много е трудно да се проследи къде се намира Росен, защото той няма документи за самоличност, не работи, не е регистриран на никакъв адрес, не се движи по нормалните пътища, минава през гори, поляни.

Към този момент мотивът е личен, смятат разследващите, той свързан с интимни отношения с убитата Кети. Убиецът е имал особен характер, проявявал е ревност към мъжа, с който тя е живеела на семейни начала. Полицията имала информация, че тя му е споделяла, че е неудовлетворена от връзката си, че има проблеми вътре в семейството. Майката на убитата Кети била наясно с тази връзка.

Кети е била първата жертва, останалите от семейството са застреляни после, за да се заличат следите. Взет е автомобилът и трупът на Кети е преместен и сложен в резервоара, в който беше намерен. Това смятат от полицията, че е била последователността на събитията. Съвкупността от всички доказателства сочела натам, обясни Сарафов.

Включени са и сили на армията в издирването на извършителя.  Росен Ангелов е изключително опасен и вероятно въоръжен, предупредиха от полицията. Оттам разпространиха и нова, по-актуална снимка на Ангелов.

Росен Ангелов има три присъди. Едната е за кражба, втората – за изнасилване, третата присъда е за това, че в с. Луково е съблякъл дете на 12 години и блудствал с него. Сарафов уточни, че има и наказателни производства срещу Ангелов.