Григор Димитров сдаде титлата на турнира в Бризбън, Австралия. Българинът отстъпи на полуфинала пред представителя на домакините Ник Кириос след обрат - 6:3, 1:6, 4:6.

На финала Кириос ще спори с американеца Райън Харисън. Ник спечели за първи път срещу Гришо, един от приятелите си в тура. Досега първата ни ракета имаше два успеха.

А Григор не излезе в полуфинала на двойки, тъй като неговият партньор Харисън се отказа.

Мачът срещу противоречивия и на моменти скандален Ник Кириос започна отлично за третия в световната ранглиста. Той стигна до точки за пробив в шестия гейм и поведе с 4:2. След бърза размяна най-добрият ни тенисист поведе в сетовете.

За жалост Кириос отвърна бързо, като се възползва от гейм, в който Димитров направи две двойни грешки и допусна брейк. Така резултатът стана 3:1 за австралиеца, а серията му продължи - 4:1 и 5:1 след нов пробив.

Изглеждаше така, сякаш Григор предава сета, за да се концентрира в третия. Все пак в последния гейм той имаше шанс да върне поне единия брейк, но не съумя и Кириос изравни частите след 6:1.

Димитров сервираше първи в решителната част и прекъсна възхода на съперника си. До средата на сета подаващите печелеха сервис геймовете си. При 3:3 Кириос отново се възползва от разколебаване на фаворита и дръпна с 4:3.

Това означаваше много в мач, в който сервисът вървеше изключително добре на Ник Кириос - беше хем силен, хем добре насочен и разнообразен. Понякога това се получаваше и при втория, като австралиецът рискуваше. И рискът се отплати.

В крайна сметка Ник спечели и утре ще опита да вземе титла. Той за трети пореден път обърна мач в Бризбън тази година.

А на Димитров и останалите от тенис елита предстои Откритото първенство на Австралия, което започва на 15 януари в Мелбърн. През миналата година той достигна до полуфинал там.