Има индикации, че издирваният за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов е бил в Чуждестранния легион, потвърди пред бТВ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Вицепремиерът заяви, че Ангелов е добре подготвен и има риск да е тежко въоръжен. След това патриотът се възмути, че живеем в страна, в която всеки може да си купи оръжие и да се крие от властите. Виновникът за това е "твърде либералното отношение към закононарушителите".

„Когато един човек е съден за една камара престъпления (…) да го оставиш на свобода до произнасяне на присъдата?”, обясни Каракачанов и предположи, че ако се въведе ограничение вероятно „т.нар либерални философи, които са готови по всяка тема да критикуват България, те веднага ще бъдат срещу това”.

Каракачанов попита медиите "на кого помагаме" с преките включвания от акцията на полиция и армия по залавянето на заподозрения за шесторното убийство в Нови Искър - щом в кадър постоянно са въоръжението и техниката, с които са оборудвани силите на реда и се знае къде провеждат акция.

Междувременно по Нова тв бившият шеф на ГДНП ген. Васил Василев нарече "немарлива работа" парадоксалния факт, че Ангелов е бил осъден през 2009 г. за блудство с дете и оттогава е бил обявен за издирване, но не е намерен. Също през 2009 г. полиция е ходила при кмета на Луково във връзка с рецидивиста, но не е известно защо няма резултат, след като кметът разказва надълго и нашироко, че той живее там, знае навиците му и т.н.

Полицията заяви, че мотивът за шесторното убийство е личен. Според Нова тв Ангелов е имал шестмесечна връзка с Кети Кюхова. Кога точно са имали връзка, властите не могат да уточнят. По информация на Клуб Z това е било преди около 4 години.

Кети Кюхова и Ангелов се познават от десет години. И двамата са живели в жк "Дружба", както и в "Люлин". Тя е работила в "Надежда", а той е живял на адрес близо до нея. Полицията предполага, че първо е била убита тя, но не на мястото, на което бе намерен трупът й.

Разследващите смятат, че след като я е убил, Росен Ангелов се е преоблякъл, оставил е дрехите, напоени с кръвта й и нахлул в къщата, за да убие останалите членове на семейството, защото майката на Кети Кюхова знаела, че тя има връзка с него.

Все още е необяснимо как убиецът е бил изнанадан, че има много хора в къщата, а от друга е бил подготвен със сериозен боен арсенал.

Кети Кюхова е била убита около 19:00 ч, докато семейството й към полунощ. Не е ясно какво се е случвало в този времеви интервал.