Екипът на специалния прокурор Робърт Мълър ще разговаря с президента на САЩ Доналд Тръмп като част от разследването за възможно сътрудничество между Русия и предизборната кампания на Тръмп. Това съобщи БТА, позовавайки се на Асошиейтед прес.

Мълър повдигнал въпроса за разговор с Тръмп по време на среща в края на декември с неговите адвокати, твърди вестник "Вашингтон пост", цитиран от Ройтерс. Подробности обаче не са били уточнявани. Не е осъждан кръгът от въпроси, на които президентът би се съгласил да отговаря, ако такъв разговор се състои.

Според "Вашингтон пост", който цитира човек от обкръжението на президента, разговорът можело да се състои през следващите няколко седмици и да засегне "ограничен кръг от въпроси". Според него не е изненадващо, че разследващите проявяват интерес да разговарят с президента.

Екипът на Мълър, който е бивш шеф на ФБР, вече проведе поредица от разговори с много сегашни и бивши служители на Белия дом, включително и с бившия шеф на президентската канцелария Райнс Прибъс. Адвокатите на Тръмп от известно време дискутирали дали и президентът следва да даде показания пред разследването. 

Говорител на Мълър отказа да коментира съобщението. Отказаха и адвокатите на Тръмп. Говорител на Белия дом се позова на изявление на един от адвокатите на президента - Тай Коб, който заяви, че Белият дом не обсъжда публично разговорите си с Мълър.