Билборд на английски език, с който служителите на МВР планираха да посрещнат евроделегатите у нас, беше свален, съобщи бТВ.

Той се намираше на кръстовището на улица "Гурко" и булевард "Евлоги Георгиев" като на английски език, за да се разбере от гостите покрай европредседателството, бе изписано: "Служителите в Министерството на вътрешните работи са по-нископлатени от колегите им в Европейския съюз. Основното им възнаграждение е едва 340 евро."

Плакати има също на булевардите "Брюксел" и "Цариградско шосе".

От полицейския синдикат казаха, че нямат представа каква е причината, тъй като поставянето е било платено за най-малко 2 седмици.

В деня на официалното откриване на европредседателството на 11 януари полицаите излизат на улицата с искане за 15% увеличение на заплатите. Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) планира две групи от членове да протестират и отправят послания към делегациите, пристигащи за официалното откриване на българското председателство на Съвета на ЕС.

"В часовия диапазон 16.30-17.00 протестиращите служители в МВР ще "посрещат" делегациите с винили на кръстовището на бул. "Брюксел" и бул. "Цариградско шосе" (разклона за Аерогарата, б.р.) и на кръстовището на Орлов мост", обявиха от синдиката.

Протестните действия ще продължат в 18.15 ч. в района на Народния театър "Иван Вазов".

Следващата дата, на която ще протестират членовете на СФСМВР, е 25 януари 2018 г., когато ще се поведе и срещата на министрите на вътрешните работи от ЕС в България. Протестът ще започне в 11.00 часа в района на НДК.