Животрепти ли Корнелия Нинова да се запознае с Деян Неделчев, известен и като Икебаната - по името на една стара своя песен?... И под влияние на какво трябва да си, за да римуваш името ѝ с "адреналинова".

Това са две от енигмите, които намират закономерно своя частичен ответ в новата песен на самобитния творец, титулуван в последно време Деян Ангелов.

От думите на Неделчев във фейсбук излиза, че е имало уговорка с червената лидерка и той е изпълнил своята част, презентирайки чисто новия си хитов трак "Минавам на червено".

"АКО ПОЛИТИЦИТЕ СИ ИЗПЪЛНЯВАХА ОБЕЩАНИЯТА КАТО МЕН ДЪРЖАВАТА ЩЕШЕ ОТДАВНА ДА Е РАЗЦЪФНАЛА.А КОРНЕЛИЯ ПОИСКА ДА СЕ ЗАПОЗНАЕ С МЕН,НО НЕ И СТИСКА.АЗ СИ ИЗПЪЛНИХ ДУМАТА.НАПРАВИХ ХИТА" (правописът е в оригинал, б.р.)

Не става ясно многопластовият рефрен дали е намек за цвета на партията столетница, дали на лирическия герой просто много му се пие вино (по популярния сленг) или е... чисто и просто безвкусна шега със соцлидерката, която претърпя няколко катастрофи съвсем наскоро. 

Песнопойка:

Деян Неделчев „Минавам на червено“

Припев: Дали е забранено -
минавам на червено.
Оооо

Нещо откачено, 
ще мина на червено

Ооо

Ууу... Иии

Аз винаги оставам яка сензация
при социализъм или демокрация.
Вкараха ми доза адреналинова - 
поздрави на Корнелия Нинова!

Всичко е кинти – зависи от сумата,
аз съм си луд в добрия смисъл на думата.
Синьото вдясно, червеното вляво - 
когато ги смеся, става лилаво.

Хора гласуват – избират си класа,
политиката бистрят с ракия на маса.
А журналисти ми правят реклама –
че приличам на червената дама.

А в парламента голям й е празника, 
червен или син - кажете, има ли разлика?
На политиците мирише им славата.
На червено останах – егати дължавата.

Уаааааа..... Йуууууу......Йууухуууииииааааа 

 

От "скромната" визитка в YouTube става ясно, че автор е  DJ DA KISS (Емил Дамянов), а изпълнителят е: BULGARIA POP STAR,COMPOSER AND SHOWMAN.

Че славата на въпросния попстар компоузър и шоумен поотшумява, може да се заключи от скромния брой - едва над 800 гледания, несравними с минали хитове като "Икебаната", "Съчки събирам" и пр.