Шефът на "Лукойл-България" Валентин Златев ще инвестира над 45 милиона лева в петия си хотел по Черноморието, който отново е под бранда на голямата испанска верига RIU. 

Новият обект ще разполага с 350 стаи, с 13 надземни етажа, а инвестицията ще е в размер на 45-50 млн. лева, съобщи "Капитал", като се позова на Лъчезар Тодоров, изпълнителен директор на дружеството-инвеститор "Тера тур сервиз". 

Хотелът ще се казва RUI Palace Sunny Beach и ще се вдигне непосредствено до другия обект на Златев в Свети Влас - четиризвездният RIU Helios Paradise, разположен на мястото на стария санаториум между Свети Влас и Слънчев бряг. Плановете са новият хотел да бъде завършен през май 2019 г. преди започването на летния сезон. 

В инвеститора "Тера тур сервиз" е концентриран хотелиерският бизнес на генералния директор на "Лукойл България". Управител на дружеството е бащата на Златев - Васил, а едноличен собственик на компанията е "Агрохолд", припомня "Капитал". Изпълнител е "Джи Пи груп", която ще извърши грубия строеж. Архитект е "Вамос", като идейният проект е на архитектурното бюро на RIU.



Хотелът  е в местността Скеля. Разгънатата площ на хотела е 40 565 кв.м, а застроената площ – 30 000 кв.м. Проектът включва три външни басейна. Общата водна площ на басейните ще бъде 1722 кв.м, а капацитетът на зоните за шезлонги - 580 броя.

С петия си морски хотел Златев вече ще има над 2000 легла на Черноморието, запазвайки четвъртата си позиция сред хотелиерите - след "Албена", Ветко Арабаджиев и "Сигма".