Къде е Каранга? Това е въпросът, който си задаваха много фенове на ЦСКА-София след старта на зимната подготовка в понеделник. В богатия на латиноамериканци български футбол има история за това как чужденците закъсняват след Нова година, а най-честото оправдание от клубовете е "забавяне по летищата".

Случаят с голмайстора на "червените" Фернандо Каранга не е такъв по думите на старши треньора Стамен Белчев.

Наставникът разкри на днешната открита тренировка, че лично е освободил нападателя заради "имотни неуредици".

"Фернандо си има лични причини да отсъства. Нещо свързано с апартамент или къща. Когато ги разреши, ще се завърне при нас. Това ще стане в близките дни. Няма нищо притеснително около него", обясни Стамен Белчев.

Каранга явно ще се присъедини към съотборниците си направо в Сандански, където до 20 януари е първият лагер на ЦСКА. На тази дата е и първата контрола на отбора за 2018 г. - срещу местния "Вихрен".

ЦСКА-София замина за южния град с група от 23-ма футболисти. Сред тях не е нападателят Милчо Ангелов, който ще бъде преотстъпен най-вероятно на отбор от Първа лига. Личат трима юноши, родени през 1999-а и 2000 г.

Налице са и трите нови попълнения до момента - Роланд Алберг, Жан Карлос Бланко и Жеферсон.

Стамен Белчев каза, че може да бъдат привлечени още нови състезатели, но отказа да разкрие на кои постове. Това обаче нямало да става на всяка цена. Нови попълнения ще има само при условие, че качествата им отговарят на амбициите на клуба.

Не се предвижда и освобождаването на други футболисти след тези, които бяха огласени още преди празниците - Кевин Меркадо, Кевин Кубемба (раздялата с него стана факт по-късно) и Густаво Кулма, който ще бъде продаден през паузата.