"Мутренските времена никога не са си отивали, просто тези момчета влязоха в политиката и почувстваха държавата като бащиния".

Това заяви пред телевизия BiT Христо Иванов. Така той коментира показното убийство на Петър Христов.

"Когато се споменаваше името на Петър Христов във Велико Търново, това се случваше с понижаване на гласа и страх. Този човек имаше мутренски бизнес и неговите политически връзки са съмнителни. Това е удар по властта, която разчита на познанства, която разчита на братовчеди и суджуци. Тук идват въпроси защо хората се страхуват и до къде стига неговата връзка с властта", коментира Иванов.

Той допълни, че не трябва да чакаме материали в чужди медии, за да говорим за корупцията в България.

"Корупцията е факт, нейната сянка виждаме в покушението на Петър Христов и ситуацията в Пирин. Става дума за една корупционна екосистема, която трови държавата и не трябва да чакаме чуждестранните медии да ни го кажат", заяви Иванов.

Според него политиците не смеят да направят реална реформа срещу корупцията по високите етажи на властта.

"Този закон не е средство за борба с корупцията, а средство за маскиране на борбата с корупцията, това ще се превърне в бухалка. Органът, който се бори с корупцията е прокуратурата и тя трябва да бъде реформирана, но понеже нито БСП, нито ГЕРБ смеят да говорят за реформи в прокуратурата, измислиха този нов закон. Получава се един хибрид, подобни институции са опасни за демокрацията в България, защото се използват като бухалка срещу свободата на словото и бизнеса у нас", каза Иванов в коментар за антикорупционния закон.

Според него БСП не е опозиция, а подготвеният вот на недоверие само ще стабилизира управляващото мнозинство.