Ема Уотсън сподели, че е преживяла „пълния спектър“ на сексуален тормоз в Холивуд, но смята, че нейният опит „не е уникален“. Бившата звезда от „Хари Потър“ говори пред списание „Варайъти“ от червения килим преди церемонията по раздаването на наградите  „Златен глобус“ в неделя (7 януари), където актриси и актьори се обединиха, за да се противопоставят на злоупотреби и тормоз срещу жените във филмовата индустрия и извън нея.

„Удивителното е, че аз съм изпитала целия спектър на тормоз – каза Уотсън, – но мисля, че моите преживявания изобщо не са уникални, нито това, през което са минали моите приятелки, нито опитът на колегите ми е уникален. Проблемът е системен, структурен.“

Вижте статистиките – дори в Обединеното кралство огромната част от жените на възраст между 18 и 24 години са изпитали сексуален тормоз на работното си място.

Ако говорите с достатъчно жени, ще разберете, че имат същия опит и същите истории – добавя Уотсън. – Ние само повдигаме крайчето на завесата. Драскаме по повърхността – и това наистина е откачено.

През миналата година Ема Уотсън отвърна на критиците си, които я обвиняваха, че се е снимала в топлес фотосесия.

Феминизмът защитава правото на жените да имат избор. Феминизмът не е пръчка, с която да наказваме другите жени, а защита на независимостта, освобождението, равните права – каза тя пред новините на Канал 4. – Наистина не разбирам какво общо имат моите гърди с всичко това. Този въпрос винаги ме е хвърлял в тихо изумление.

"Площад Славейков"