Издателите на сатиричния вестник „Прас-прес“ Христо Комарницки, Чавдар Николов и Чавдар Георгиев поискаха да се възползват от предложението на Бойко Борисов на местата, определени за реклама на европредседателството, „всеки, каквото иска да сложи“.

В писмо до премиера тримата искат да им бъдат дадени три билборда, на които да рекламират изданието си в продължение на половин година.

„Уважаеми г-н Главатар Борисов, с умиление и телешки възторг посрещнахме последното Ви щедро предложение за предоставяне на безплатни билбордове на всички нуждаещи се. На основание на Вашата тежка премиерска дума ние, издателите на вестник „Прас-прес“, желаем да получим 3 (три) билборда – по един на летището, Народния театър и НДК, за срок от шест месеца“, пишат „невъзпитаните карикатуристи“.

Тримата разясняват, че тъй като монополистът в разпространението на печатни издания „Национална дистрибуция“ АД пречи вестникът им да стигне до медийния пазар, се надяват чрез билбордовете да успеят да го рекламират не само пред читателите, но и пред „Вашите високопоставени гости от Европейския съюз“.

„Вярваме, че едно позитивно Ваше решение ще утвърди доверието в главатарската институция като гарант на свободата на словото и ценностите на демокрацията“, пишат още Комарницки, Николов и Георгиев.

Писмото им завършва с убеждението, че подобен жест ще е потвърждение за премиерската „последователност, принципност и привързаност към европейските ценности“.

Посланието е публикувано във фейсбук профила на Христо Комарницки.