Служител на РУ-Кубрат е в тежко състояние, след като бе наръган  с нож от психоболен, когото се опитал да обезвреди. Това съобщи МВР.

Вчера към 19.50 часа екип от двама униформени бил повикан, за да окаже помощ за извеждането и настаняването в медицинско заведение на 44-годишен жител на село Юпер, Разградско. Причината за това била, че в последните дни на няколко пъти граждани сигнализирали, че се разхожда из селото въоръжен с нож.

Пристигайки в дома на 44-годишния психично болен мъж, младши районният инспектор, отговарящ за района, бил внезапно нападнат и ранен с нож, пояснява МВР. Колегата му успял да го изведе от къщата. 43-годишният полицай е откаран в болница, опериран е през нощта, но състоянието му остава тежко. 

След инцидента нападателят се е заключил в дома си. Към селото били насочени допълнителни поцейски сили и към 02.15 часа след продължителни заградителни действия, групата служители от ОДМВР-Разград проникнала в сградата и 44-годишният нападател бил задържан. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 128 от НК (за тежка телесна повреда, който предвижда от 3 до 10 г. затвор). Материалите са докладвани на Районна прокуратура-Кубрат.

В Областната дирекция на полицията Разград и РУ-Кубрат е създадена организация за даряване на кръв от колеги на ранения полицай.

На 14 март т.г. психоболният Петко Петков от Ляснокец уби на място баретата Емил Шарков и рани трима негови колеги про опит да го изведат от дома му. Тогава МВР окачестви операцията като провал, но никой висшестоящ не подаде оставка. Понижени бяха директорът на ОДМВР и двама цивилни полицаи.