Турция е изпратила колона с военна техника към границата със Сирия, съобщи Анадолската агенция, цитирана от БТА. Решението идва след като президентът на Реджеп Ердоган отправи призив към кюрдските отряди "Сили за защита на народа" да се предадат. 

Според информацията до момента към границата със Сирия са насочени и пет танка, превозвани с товарни автомобили. Според Анадолската агенция военна техника е била изпратена за подсилване на пограничния контингент. 

В събота турските въоръжени сили са открили ответен артилерийски огън по позициите на "Сили за защита на народа" и сирийската партия "Демократичен съюз" в Африн. "Хюриет" припомня, че по същото време Ердоган е държал реч в окръг Елязъг, в която е обявил, че ако "терористите не се предадат, то Турция ще ги унищожи". 

Анкара смята СЗН и сирийската партия Демократичен съюз за продължение на забранената в Турция Кюрдска работническа партия. През последните месеци Ердоган нееднократно споменаваше за възможна военна операция срещу тях в сирийския окръг Африн.