Продължение на култовия роман "Боен клуб". Това обеща в интервю за USA Today авторът му - американският писател Чък Паланюк, който от 1994 г. насам не е произвеждал бестселъри и по всяка вероятност банковата му сметка е отъняла. Новото книжно тяло ще излезе през април 2015 г.

Наричайки книгата с клишето "култова" обаче, трябва да уточним, че "Боен клуб" придоби този статус едва след като излезе едноименният филм на режисьора Дейвид Финчър с неотразимите Брад Пит и Едуард Нортън в главните роли. По-точно в главната роля, защото двамата играеха двете алтернативи на един и същи човек. 

Паланюк спомена за намерението си да пише продължение през юли миналата година. Направи го на изложбата Comic-Con и това донякъде учуди феновете на нормалната литература. Сега вече стана ясно, че хитрият г-н Паланюк е заложил на по-комерсиален вариант на изданието - във вид на серия комикси. Очевидно масовият вкус на младежта (най-вече американската, която не обича да чете много думи на едно място) е определил формата на книжното тяло. Датата за премиера вече е определена - 8 април 2015 г., а комиксът ще се състои от 10 части, изрисувани от Dark Horse Comics.

Действието на продължението се развива 10 години след събитията от първата част. Героят на Едуард Нортън - Джак, и неговата любима Марла (Хелена Бонам Картър) са се оженили, отглеждат син и живеят скучния живот на градската средна класа. Тогава внезапно в съдбините им нахлува дивото алтер его Джак - бунтарят Тайлър Дърдъ, който отвлича синчето на Джак и Марла и ги въвлича насила в любимия си хаос.

По думите на писателя, ако първият "Боен клуб" изследваше бесовете на младостта, вторият рови в кризата на средната възраст. "Ти си все така нещастен, но по различни причини. Мисълта, която те мъчи, е: може би изгубената дива, творческа част от теб - частта "Тайлър Дърдън" - всъщност е твоята по-добра половина? Животът ти е стабилен и безопасен, но дали е по-хубав от преди?", разкрива замисъла си Паланюк.

Иначе - и да отрича, и да не отрича - ясно е, че на Чък Паланюк му се ще пак да види филмирано новото си произведение, понеже това би му донесло доста повече долари от който и да е комиксово-литературен формат.