"Манчестър Сити" няма да запише перфектен сезон във Висшата лига на Англия - лидерът в класирането загуби с 3:4 като гост на "Ливърпул" в мач от 23-тия кръг на стадион "Анфийлд".

Домакините водеха с 1:0 и 4:1, но в края трепериха, след като гостите върваха две попадения в края на срещата и направиха края драматичен. В крайна сметка Сити допусна първо поражение в първенството и едва второ този сезон - тимът има само още една загуба, в Шампионската лига.

А "Ливърпул" показа, че що се отнася до атаката може да печели и без продадения за рекордни пари на "Барселона" халф Филипе Коутиньо.

Първото полувреме предложи изключително динамична игра с интересни ситуации и пред двете врати.

Алекс Окслейд-Чембърлейн откри резултата още в 9-ата минута. В 40-ата Лерой Сане изравни след самостоятелна акция отляво на атаката.

Към средата на второто полувреме "гражданите" се сблъскаха с червен влак в неделната вечер. Тимът на Юрген Клоп набързо нанесе троен удар след перфектни контри. В 59-ата Роберто Фирмино върна аванса на "Ливърпул" с техничен удар.

В 61-ата Садио Мане с кинжален шут простреля вратаря Едерсон, а в 68-ата и днес игралият отлично Мохамед Салах направи аванса на "Ливърпул" наистина впечатляващ.

Зададе се вендета заради 5:0 за "Манчестър Сити" през есента на "Етихад".

Нататък обаче "червените" изглежда се поотпуснаха, а "гражданите" не се предадоха. Бернардо Силва намали в 84-ата, а в 90-ата Илкай Гюндоган даде шанс на тима си в последните секунди, но "Ливърпул" все пак удържа.

По-рано днес "Арсенал" допусна поражение с 1:2 на терена на "Борнемут", след като водеше с 1:0. За "топчиите" не игра Алексис Санчес, който е изваден от отбора, тъй като в следващите дни предстои негов трансфер - най-вероятно в един от манчестърските отбори. Това потвърди и Арсен Венгер след срещата.

Лондончани са принудени да продадат звездата си, тъй като договорът му изтича през лятото, той твърдо не иска да го поднови и през юни може да си тръгне без пари.

"Манчестър Сити" продължава да е убедителен лидер, независимо от загубата. Тимът има 62 точки, а "Манчестър Юнайтед", който в понеделник приема "Стоук", е с 47. Нататък следват "Ливърпул" и "Челси" също с по 47 т., "Тотнъм" - 44, "Арсенал" - 39 и т.н.