Живата легенда на американския комикс Стан Лий, създал супергероите Спайдърмен, Хълк и X-Мен е обвинен в многобройни случаи на неприлично поведение и сексуален тормоз от младите медицински сестри, които се грижат за него, съобщава „Дейли мейл“.

Според здравните работнички 95-годишният Лий многократно опипвал младите жени и настоявал за орален секс, разхождал се пред тях гол, предлагал „да му доставят удоволствие под душа или в леглото“.

От компанията, която предоставя медицински услуги в дома на Лий, досега не са се свързали с полицията и съда. Скандалът избухнал поради факта, че ръководителката на компанията решила да разкаже публично за неподобаващото поведение на създателя на Спайдърмен.

Адвокатът на автора заяви, че обвиненията са фалшиви и отвратителни и клиентът му възнамерява да се бори за възстановяване на доброто си име. Адвокатът твърди, че причината от компанията да няма оплакване в полицията е, че обвиненията са измислени с цел изнудване на Лий, който вероятно е сметнат за лесна жертва поради напредналата си възраст.

Източник от обкръжението на Лий (пожелал да остане анонимен), цитиран от „Дейли мейл“, твърди друго:

Стан е доста стар и може би с годините дъските са му се разхлопали. Въобще не го е грижа какво ще си помислят хората за него.

Според източника на вестника Лий приставал на всяка медицинска сестра, която се окажела в дома му.

Стан Лий е създател на най-известните герои във вселената на „Марвел“, включително Железния човек, Тор, Отмъстителите, Фантастичната четворка и X-Мен. „Марвел“ е най-печелившият филмов франчайз в историята с приходи в боксофиса от 23 милиарда долара, а самият Лий като създател на някои от героите и изпълнителен продуцент има лично състояние от над 50 милиона долара.

Сестрите, за които клиентът е плащал по $1000 на ден, работели на смени и били на разположение по 24 часа 7 дни в седмицата. В задълженията им влизали измерване на кръвното му налягане, носене на храна и напитки, грижели се и пациентът да си пие редовно лекарствата.

В края на миналата година фирмата е прекратила договора си с Лий.

"Площад Славейков"