Зам.-председателят на ДСБ Радан Кънев съобщи в профила си във фейсбук за сигнал до Висшия адвокатски съвет (ВАдС) срещу него, Христо Иванов и Николай Хаджигенов по публикации в "Блиц".

Той изтъква, че препятстването на юристите, които не са с властта, да си вършат работата е запазена марка на предишния комунистическия режим. А публикуването на клевети, по които после компетентните органи да започнат репресии, е запазена марка на сегашния комунистически режим.

В сигнала например се споменава, че Кънев е станал "печално известен с гей-скандалът (правописът е на авторите на сигнала - б.р.), който се завихрил около негово селфи. За този т.нар. гей-скандал писаха само "Блиц" и "Пик"...

Ето какво написа Кънев:

"Ходих до адвокатската колегия, да си платя осигуровките и да си взема “сигнала” от Шиши, пардон, от някакъв Ивайло, да му е честит на патерица имения ден. Искат да се образува дисциплинарно производство срещу мен, Hristo и Николай Хаджигенов по... публикации в “Блиц”.

Първо две думи сериозно: 

1) Препятстването на юристите, които не са с властта, да упражняват професията, която ги прави свободни и независими, е запазена марка на комунистическия режим, на предишния комунистически режим, де. Настоящият още не е овладял тази власт (в колегиите), но опитва.

2) Публикуването на (неграмотни, научете го този пълен член, бе - елементарно е!) клевети, по които после “компетентните органи” да започнат репресия, е запазена марка на сегашния комунистически режим. Чудна комбинация. Ама ще уплашите некой друг.

А сега на шега: 

От свине ме е страх само по здравословни причини, да не ми залепнат за артериите. Затова - една рецепта с много фасул, домати и чесън, които са полезни за мастния обмен и компенсират прасето."

 

 

Също по сигнал на "Блиц" предишният ВСС радушно се задейства срещу председателя на ВКС Лозан Панов.